15. května 2009

Nemléčné kaše sladké

http://www.aspczech.cz/page/1775.susena-mleka/



Rýžová kaše – základní recept

70g rýže, 70ml vody, 200ml kokosového, rýžového, kukuřičného, či jiného mléka, , 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru.
Rýži nasypat do vařící vody, povařit asi 5 minut, přilít horké mléko a dovařit na kaši. Dobře promíchat, po ochlazení vmíchat olej.

Rýžová kaše – s ovocem

100g rýžové kaše s kokos, rýže, kukuřice - mlékem, 20g jablečného, hruškového, nebo banánového pyré.
Smícháme rýžovou kaši s ovocným pyré (je možné použít i dva druhy ovoce).

Krupičná kaše– základní recept

20-25g dětské krupičky, 200-250ml kokosového, rýžového, kukuřičného, či jiného mléka, 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru.
mléko připravíme podle návodu, přivedeme do varu a zvolna přisypáváme krupici, stále mícháme, opět přivedeme do varu a povaříme. Po ochlazení vmícháme olej.

Kaši můžeme popř. smíchat s ovocnou šťávou nebo s pyré (je možné použít i dva druhy ovoce).

Obilná kaše bezmléčná – základní recept

20g prosových vloček, nebo ovesných vloček (od 9. měsíce), 150 ml vody 1 kávová lžička slunečnicového, nebo kukuřičného oleje, pro doslazení je možné přidat 1/2 kávové lžičky hroznového cukru.
Vodu ohřejeme, vmícháme vločky a za stálého míchání na mírném ohni přivedeme do varu. Vaříme za občasného míchání na kaši (asi 5 min.). Po ochlazení vmícháme tuk.

Popř. smícháme uvařenou kaši s ovocnou šťávou nebo s pyré (je možné použít i dva druhy ovoce).


http://www.jendulka2.estranky.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat